Stockholmsbaserade alternativa rockbandet Kerbera är tillbaka med den nya singeln “Put My Dreams To Sleep” som släpptes den 26/6 tillsammans med en egenregisserad musikvideo. Kerbera har tidigt i sin karriär nått stora framgångar världen över, inte minst i USA, där de under 2019 turnerade flera gånger.

Bandet har sedan starten 2013 bjudit på tung, melodiös och tekniskt begåvad alt-rock med frontfiguren och sångaren Seike Clowniacs djupa, personliga och emotionella låttexter. Och denna gång är inget undantag. Låten inleds med ett headbang-vänligt intro, som följs av en lugn, berättande vers. Men det mäktigaste är den hårresande refrängen. Här finns så mycket känslor och inlevelse. Det enda man vill göra är att lyssna på låten på högsta volym i lurarna och försvinna bort i en annan värld. “I was never this beautiful when I was alive” sjunger Seike i andra versen. En textrad som i alla fall fick mig att lyssna lite extra på texten.

Låttexten var mitt självmordsbrev. Det fanns inget sätt jag kunde göra budskapet i låten enklare. Jag blottar min mest sårbara sida. I ‘Put My Dreasm To Sleep’ porträtterar jag mina mentala sjukdomar och låter mina djupaste och mörkaste sidor se dagens ljus. Jag hoppas att vi med denna låt kan vända all smärta till någonting vackert.

Med sitt visuella uttryck och image levererar Kerbera låt efter låt på alla plan, och i senaste singeln vi får ta del av en lika uttrycksfull musikvideo som förstärker känslan i låten med de tunga gitarr-riffen och Seikes ångestfyllda och berörande sång.“Put My Dreams To Sleep” är ett vackert, emotionellt och rått mästerverk av Kerbera, som aldrig slutar att slå oss med häpnad med sin musikalitet och historieberättande. Detta är ett band man dessutom måste uppleva live.