Joe & The Anchor är äntligen tillbaka och denna gången med nya singeln “So Bad”, som är bandets första release efter den hyllade debut-EP:n “Antidote” som släpptes under 2019. “So Bad” är en modern poplåt som får en att vilja lyssna på den på högsta volym i lurarna på den långa tågresan eller på roadtripen. Med den ganska avskalade produktionen framgår sångaren Joakim Rosenlunds unika stämma och inlevelse. Låten har en otroligt smittande refräng-hook som kommer effektfullt som en lugnande klapp på axeln efter en mer avskalad vers.

Låten känns dessutom högst aktuell med sin innebörd i att kämpa igenom motgångar och svåra tider. Det är precis vad vi går igenom nu. Så vem behöver inte denna pepp-låt, som det är inte bara för bandet, utan även för lyssnaren.

So Bad fungerar som vår egen pepp-låt, den får oss att minnas varför vi gör det vi gör. Motgångar är något alla kan relatera till och låtens budskap handlar om att kämpa igenom det. För i slutändan är målet alltid värt det.

Bandet har alltid varit stilsäkra och jobbat på sin visuella image redan från starten. Allt från kläder till rörliga backdrops när de kör live som dom skapar helt själva. Och allt går i en smakfull röd tråd. De leker med färger och former och fångar ens uppmärksamhet i sina visuella uttryck på sociala medier. Detta går såklart perfekt hand i hand med musiken. Jag menar, kolla bara på bilden och visualizern till låten (länk till YouTube nedan). Genomtänkt, stiligt och lekfullt. Helt enkelt Joe & The Anchor. Kan de tänkas ha mer i kikaren inom en snar framtid? Bäst att hålla ett stadigt öga på vad de fyra barndomsvännerna från Skåne hittar på härnäst. Tills dess, lyssna på “So Bad på Spotify nedan.