Det nya stjärnskottet på hiphop-himlen Dani-L debuterade tidigt under 2020 med singeln “Andetag” och har bara under några månader hunnit med att medverka i P3 Din Gata, fått ett reportage i tidningen Mitt i, uppmärksammats av Spotify och hunnit släppa tre singlar till, varav en av dem är den senaste “Inte Röra” som släpptes den 11/6. Den senaste singeln släpptes tillsammans med en otroligt välgjord och kreativ musikvideo (länk till videon nedan) som förstärker berättelsen i låten.

En låt som handlar om att vara blind för sanningar i ett förhållande, och se förbi de saker man vet är destruktiva. Och det är just detta som är Dani-Ls styrka, som vi även fått ta del av i tidigare releaser – att våga visa sig sårbar och blotta sina mest känsliga sidor i sin musik. Dani-L har en gedigen berättarteknik med en förmedlande känsla till lyssnaren som känner igen smärtan. För visst kan vi känna igen oss i hans texter.

“Inte Röra” är producerad av Dani-L och Paradono och tillsammans har de skapat en snygg och clean produktion med få noga utvalda element som gör stor effekt. Verserna är berättande med en pulsliknande känsla i beatet, som följs av en uppbyggande brygga som sedan ger oss en stor, ambient, avskalad refräng, med få sjungna ord dränkta i reverb, som sätter sig efter första lyssningen.

Den bästa releasen av Dani-L hittills, och efter detta kan vi bara se fram emot vad som kommer härnäst, och i vilket sammanhang han dyker upp i härnäst.