Den 12e juni debuterade Linda Bugatti med en flört till sommaren och jazzen i den retro-chill-vibe singeln “Strawberry Kisses”. Hon visar på det magiska i Lo-Fi och det effektfulla i det klassiska uttrycket “less is more”. För här är det verkligen less is more. De noga utvalda komponenterna i musiken gifter sig otroligt väl och framkallar en varm sommardag vid poolen-känsla. Beatet och ackorden får en att komma tillbaka till 90-talet, men ger samtidigt en flört till jazzen. För att inte tala om den hookiga melodin som saxofonen spelar som bidrar till denna känsla. Det är helt enkelt en bra balans mellan 90-talet möter 20-talet och popmusiken möter, i alla fall lite försynt, jazzen.

I både artworket och i visualizer-videon ges man återigen den tydliga kopplingen till 90-talet som är det perfekta komplementet till låten. Man kan nästan se direkt vad man väntas höra, och inte minst att omslagsbilden är så talande och rakt på sak. Den sticker ut ur mängden och gör en intresserad direkt. Linda har tidigare skrivit musik till andra artister, men kände nu att det var dags att ge uttryck för hennes egna musik under sitt egna artistnamn.

Det här är mitt glädjeprojekt. Där jag bara har kul och skapar för skapandets skull. Som låtskrivare vill jag hjälpa artister att berätta sin story, aldrig berätta min verklighet genom någon annan. Så i det här projektet skapar jag utrymme för mitt narrativ.

Är det en låt som satt sig på repeat i mitt huvud denna sommar, så är det i alla fall “Strawberry Kisses”. Om inte annat så blir man ju sugen på jordgubbar. Vi väntar spänt på Linda Bugattis nästa release, och ser om hon följer samma spår eller ger oss en behaglig, igenkännande mix av något annat. Lyssna på releasen via Spotify nedan.