Den 21a maj debuterade de clair. med singeln “trim”. de clair. som skrivit, producerat och mixat låten har genom sitt unika, avskalade sound skapat en perfekt balans mellan det musikaliska och hennes sårbarhet i rösten. Låten drivs av trummaskinen som en puls i 2 minuter och 51 sekunder medan lyssnaren får ta del av en rå, skör och igenkännelselik historia. “trim” går inte förbi någon lyssnare oberörd. de clair. skriver ur ett personligt narrativ i sina texter och har viktiga saker att berätta. Hon berör ämnen som andra inte vågar, säger saker på ett sätt som andra inte vågar – ocensurerat.

När jag skrev den här låten ville jag skapa något väldigt utelämnande – så jag valde att utforska ett av de mest intima ögonblick som finns. ‘trim’ handlar om att erövra det ögonblicket, oavsett vad det är, och komma ihåg att ingen av oss förtjänar att bli oönskat bedömda, oavsett vilka vi är eller hur vi väljer att existera.

Jag ser framför mig denna låt i en ungdomsserie. I en scen där en tjej får ett sammanbrott och slänger kläder och saker runtom sig i sitt rum, helt uppriven, förbannad och sårad. Kontrasten i det mjuka soundet i “trim” med det reflekterande och blottande budskapet av samhällets sanning och att vara ung idag i texten är så otroligt effektfull. Lika effektfull som att låten spelas över den beskrivande scenen ovan, kan kontrasten av livet i stort vara.

de clair. har även bjudit på en musikvideo till låten. Musikvideon visar den mjuka, oskuldsfulla sidan av låten, men med det underliggande budskapet av texten finns där. Hon jobbar med fina motiv, landskapsbilder, ljus och ett färgtema som har en röd tråd och som går hand i hand med hela hennes artistimage. Ja, ni förstår ju, ni måste bara kolla in videon nedan. Låten hittar ni på Spotify också här nedan. Vi kan bara vänta spänt på kommande releaser med de clair., för hon har kommit för att stanna och kommit för att berätta.